Цените на застраховка “Гражданска отговорност” в България са много по-ниски от нормалното

Цените на застраховка “Гражданска отговорност” в България са ненормални, понеже са поне два пъти по-ниски от нормалното. Това заяви в Националния пресклуб на БТА Асен Христов, председател на Надзорния съвет на “Еврохолд България”.

“Затова и пазарният дял в България е 3-4 процента. Българските ни полици са изключително малко – реално ние почти не работим на българския пазар. Избягваме да работим тук заради цените, като почти не сключваме полици, освен с партньорски компании и клиенти”, каза Асен Христов.

“България е с мониторинг по застраховката “Зелена карта” за щети от около 9-10 милиона евро само от една компания. Доколко в компанията имат основания, не е моя работа, но това води да проблеми за българската държава”, допълни Христов.

“Проблемът най-лесно ще се реши, като се натисне българското бюро “Зелена карта” от регулатора, да се изплати тази сума на външните бюра “Зелена карта” и след това да си я търси от тази компания. Безсмислено е да си рискуваме влизането в еврозоната и в Шенген заради егото на няколко души и заради 9 милиона евро”, обясни също Христов.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 5 =