Служебното спиране от движение на колите без „Гражданска отговорност” – факт!

Считано от 01.01.2016, КАТ ще прекратява служебно регистрацията на коли при липса на валидна застраховкаГражданска отговорност”. Това ще се случва според влизащите промени в Кодекса на застраховането. Пак според новите поправки, глобата за несключена „Гражданска отговорност” ще намалее от 400лв на 250лв. Така при уведомяване на водача и даден му срок да заплати застраховката си, но той не го направи, регистрацията на автомобила ще се прекратява служебно. Системата, по която това ще се случва ще бъде следната – МВР ще получава списък с автомобилите без „Гражданска отговорност” от Гаранционния фонд (ГФ) и служебно ще заличава тези превозни средства от системата си.
Служебно прекратената регистрация ще може да бъде възстановена или по желание на собственика, или при предоставяне на данни от ГФ, като и при двата случая трябва да има направена валидна застраховка. При автоматичният вариант, регистрацията на автомобила ще бъде подновена, след подадени данни от ГФ, което се случва през няколко дни. Ако изберем другия вариант, можем сами да занесем полицата и регистрацията ни ще бъде възстановена веднага.
Най-бързият и удобен начин за сключване на задължителната застраховка си остава онлайн.
На www.zastrahovkionline.net може да получите вашата полица само с няколко клика и с напълно безплатна доставка до избрано от вас място.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − nine =