Ето как “Гражданска отговорност” може да бъде много повече от задължителна застраховка

Застраховката “Гражданска отговорност” е задължителна за всички собственици на моторни превозни средства на територията на България.

Обикновено застраховката “Гражданска отговорност” се сключва за една година, като е възможно и изплащането и на вноски на три или шест месеца.

Но точно защото е задължителна за всеки, който управлява автомобил, мотоциклет или друго моторно превозно средство, шофьорите рядко обръщат внимание на допълнителните продукти или услуги, предлагани от застрахователите при сключването на такава полица.

Много потребители гледат единствено цената, и когато дойде време да сключат нова застраховка ГО или да подновят изтичащата, те избират най-евтиното предложение на пазара, а това понякога не е добра идея.

Както всеки застрахователен продукт, застраховката “Гражданска отговорност” може да включва допълнителни различни отстъпки, полезни за ползвателите – и могат да ги улеснят, дори и да не настъпи застрахователно събитие, което се налага да бъде покрито от застраховката.

Защо да сключим застраховка “Гражданска отговорност” в ДЗИ?

Застраховката ГО на автомобилистите в ДЗИ дава възможност за до 30% отстъпка от застрахователната сума по застраховката КАСКО, която покрива пълна загуба на застрахованото превозно средство или частична щета по него.

При сключване на застраховка “Гражданска отговорност” в ДЗИ получавате и ваучер за отстъпка от годишния технически преглед на превозното средство, който можете да използвате в определени сервизи в цялата страна.

В партньорство със Съюза на българските автомобилисти застрахователната компания предлага и отстъпка при ползване на услуги за пътна помощ в случай на повреда или ПТП (пътнотранспортно произшествие).

Това е важно удобство, за което повечето автомобилисти не се замислят, докато не им потрябват услугите на пътна помощ “по средата на нищото” – ситуация, в която никой не би искал да попадне.

ДЗИ предлага и безплатна 24/7 услуга „Съдействие при ПТП“, осигуряваща помощ при попълване на двустранен протокол, допитване до доверен правен консултант, консултация за предявяване на претенция и друга полезна информация при произшествие на пътя.

Може ли застраховката ГО да се сключи онлайн?

Застраховката “Гражданска отговорност” на автомобилистите в ДЗИ може да се сключи напълно онлайн, а физическата полица, стикера и т. нар. “зелена карта”, необходима при пътуване в някои държави, се получават с експресна безплатна доставка в рамките на един ден за гр. София и два дни за останалите градове в България.

За да сключите застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите онлайн, е задължително да разполагате със свидетелството за регистрация на автомобила – част I (т. нар. “голям талон”).

В три лесни стъпки получавате оферта, която може да бъде изпратена по имейл или да я запазите в потребителския си профил в ДЗИ при наличие на такъв.

За да сключите застраховката, трябва да въведете данни за застраховащото лице, за собственика на МПС, съгласно свидетелството за регистрация (в случай, че е различен от застраховащия), да прикачите копие на талона и да впишете адрес за доставка.

Не се изисква подпис на документите, ако плащането е извършено с кредитна или дебитна карта на името на застраховащото лице по полицата, докато в противен случай документите се подписват с еднократен електронен подпис от B-Trust, който се осигурява от ДЗИ.

Потвърждението за сключената застраховка се получава по имейл, а сертификатът “Зелена карта” и стикерът – на удобен за Вас адрес.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =