Карловски шофьор се опита да впечатли момичета с умения, но беше забелязан от полицаи

Сваляч с мощно возило се опитал да впечатли две момичета с пищене на гуми и екшън изпълнения в Карлово, на които станали свидетели униформени, пише Marica.bg.

Те били на пост, изпълнявайки своите служебни задължения по охрана на обществения ред. Те чули свирнята на гумите от колата на младежа и това бил повод да го спрат и да го проверят.

Полицаите забелязали, че в автомобила се возили и две момичета. При извършената проверка и след справка било установено, че превозното средство е било без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Шофьорът опитал да мине със стара полица, която не била валидна към датата на проверката. Ченгетата установили и нарушения по Закона за движение по пътищата, като за тях бил съставен още един акт.

Младежът зад волана обжалвал. Но униформените го заковали, защото според доказателствата по делото е бил напълно наясно, че не е имал действащ договор за задължителна застраховкаГражданска отговорност“.

Освен това, според приетата по делото справка за нарушител, в периода от 2016 г. до настоящия момент, са били издадени спрямо него 9 наказателни постановления за нарушения на правилата за движение и 11 фиша, определящо го като лице, което често неглижира задълженията си като водач на МПС. Така глобата със стойност 250 лв., наложена по Кодекса за застраховането, била потвърдена от Районния съд в Карлово.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 2 =