Водач получи глоба от 2000 лв. поради грешка в системата

Шокираща глоба с фиш за 2000 лева била издадена на софиянец, пътувал по работа в района на Ловеч. Санкцията му е наложена, защото ремаркето, което теглил с колата си, нямало застраховка „Гражданска отговорност”. Станало ясно, че потърпевшият е станал жертва на грешка в системата, в която не е отразена промяна в Кодекса за застраховането. Промените са наложени преди шест години, но е приложен предишен текст.

Глобеният Йордан Ибришимов разказа, че бил заснет от камера в района на Ловеч преди няколко месеца и че получил фиша от КАТ Ловеч, като в него се посочвало, че ремаркето нямало „Гражданска отговорност”. В случая абсурдното е, че от 2017 г. ремаркета като неговото – от категория О1 с до 750 кг обща маса, са освободени от „Гражданска отговорност” и ползват застраховката на автомобила.

Той заяви, че служител в КАТ Ловеч му обяснил, че промените не били отразени в системите им. Ибришимов уточни, че му казали да не се притеснява и че след обжалване в Районния съд в Ловеч глобата щяла да бъде премахната.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − ten =