Стикерът за “Гражданска отговорност” е изхвърлен в историята

По предложение на народният представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Божидар Божанов парламентът на първо четене прие махането на стикера за “Гражданска отговорност” и да се влезе в сила ограничение за въвеждане на стикери с подзаконов акт. Така на практика се премахват стикерите от предното стъкло на автомобилите.

Сред предложенията на Божанов в законопроекта за изменение на Закона за движението по пътищата е също и спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори с повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Тези шофьори ще влизат в достъпни за обществото данни, разпределени най-малко по области.

Депутатът предлага и уреждане на правила за служебен електронен достъп до регистрите на МВР от заинтересовани страни (държавни органи, доставчици на обществени услуги, лица, осъществяващи публични функции).

Божидар Божанов още заяви, че между първо и второ четене ще предложи и автоматизирано издаване на електронни фишове при хващане на автомобили без технически преглед или “Гражданска отговорност” от всички налични камери.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 12 =